Ordförande Årsstämma

Igår fick vi på Delagott den stora äran att vara ordförande på årsstämman för en stor brf vi förvaltar. Styrelsen har amorterat av så mycket på lånen att medlemmarna applåderade när styrelsen berättade om det gångna året. Det var en så häftig upplevelse att få se och uppleva på plats, det här är nämligen vårt mål med alla föreningar vi hjälper. 

Vi ser en stor ökad förfrågan för att få hjälp av en extern ordförande, vilket är en bra idé då det kan uppstå konflikter etc på en stämma, vi kan lagar och regler och ser till att dessa efterlevs. Det är lätt att en ordförande som själv bor i föreningen och har åsikter blir partisk. I dessa tider är det även enkelt för medlemmarna att skylla ev negativa resultat på styrelsen och inte på den rådande situationen med höga elpriser och höjd ränta. Vi har en 15 årig ekonomisk plan för de brf:er vi förvaltar för att planera och undvika stora avgiftshöjningar i ett bräde.  

Vad händer om en medlem kräver svar på något som inte står i dagordningen? Det är heller inte så enkelt att veta vilka lagar och regler som gäller på en stämma i en brf, det är något vi har koll på och vi hjälper därför till med detta vid önskemål. 

Vi fick häromdagen en förfrågan av en annan stor brf som skall bli kunder hos oss från årsskiftet om vi kunde vara ordförande på deras årsstämma, vilket vi gladeligen hjälper de med. 

Vill er förening också ha vår hjälp med att vara ordförande är ni varmt välkomna att kontakta oss, vi hjälper även brf:er som vi inte förvaltar. Ni kan antingen skicka en förfrågan via hemsidan eller kontakta Linda Drougge direkt


Med vänlig hälsning,

Delagottfamiljen